1. Een nieuwe Icom radio kopen
2. Eens kijken op marktplaats of zendamateur tweedehands
3. Je schaft een UP4DAR aan en maakt hiervan zélf in combinatie met bv. een FT7800 een DStar radio.
De opties 2 en 3 zijn duidelijk goedkoper.
Het kan een "stap" zijn om te beginnen met DStar.
Veel gehoord is de opmerking: "Die dure Icom radio's, daar begin ik niet aan".
Het is maar net waar je voor kiest.
DStar is helemaal niet duur!
De prijs van een Icom mobiele DStar radio is marktconform een dualbander met aprs.
Bovendien, een DStar gebruiker heeft geen dure rotor nodig, geen dure mast, geen dure beam, geen dure tuner en geen dure amplifier.
De hele dag "five nine" roepen kan gaan vervelen. Je bent soms "uitgedraaid en uitgetuned" op HF en dan gaat met DStar een nieuwe digitale wereld voor je open!
Het een is niet beter dan het andere. Het is niet óf óf maar én én. Onze prachtige radiohobby kent zeer vele aspecten. De hobby is breed en niet iedere zendamateur hoeft het hele spectrum te bestrijken. Binnen dat hele scala is DStar een nieuwe, frisse en moderne tak van sport!
Wie overweegt om te beginnen maar dat "begin" niet zo goed kan vinden, is welkom om eens te komen kijken bij een Limburgse DStar Radiozendamateur.
De volgende DStar radiozendamateurs willen u graag behulpzaam zijn bij het starten met DStar. Via QRZ kunt u hun gegevens vinden en contact opnemen:
PD0NAH: Har in Meijel
PC4W: Jack in Maastricht
PA3FMD: Leo in Venlo
PD4RS: Ruud in Heerlen
Links PD4RS en rechts PA3FMD
"Ik wil graag eens bij je in de shack komen kijken naar DStar" is genoeg reden om een mail te sturen en een kop koffie te komen drinken! Van harte welkom!